Naturopatia on yksi luontaislääketieteen hoitomuodoista fytoterapian ja homeopatian ohella. Naturopaattinen eli luonnollinen ravitsemus painottaa puhtaan, prosessoimattoman ravinnon merkitystä terveydelle. Oikeanlainen ravinto on ollut keskeinen parantamisen tapa monien alkuperäiskansojen keskuudessa. Ruokavalioon liittyvät toimenpiteet ovat tehokas vastaus moniin terveysongelmiin sekä yleisiinn heikentyneisiin terveydentiloihin. CNM:n ravintoterapeutin koulutus hyödyntää naturopatian periaatteita yhdessä länsimaalaisen- ja funktionaalisen lääketieteen ohella. Naturopaatin koulutus on erillinen koulutus.

CNM:n oppilaat oppivat ravitsemuksen fysiologisia ja biokemiallisia prosesseja sekä eri ruokien energia-ominaisuuksia. Ravitsemusoppi keskittyy myös kehon ja elimistön detoksifikaatioon;  ainoastaan tehokkaasti toimivat sisäelimet voivat imeyttää ja hyödyntää ravintoaineita optimaalisesti.

Tuhansia vuosia sitten kiinalaiset parantajat huomasivat tavan luokitella ruokaa sekä sairauksia yksinkertaisella, helposti havainnoitavalla kaavalla; ihminen syö mielellään viilentäviä ruokia epämiellyttävän kuumissa olosuhteissa. Lämmittävät ruoat taas ovat ideaaleja kylmissään oleville ihmisille. Elimistöä puhdistavat ruoka-aineet sopivat niille, jotka kantavat ylimääräisiä myrkkyjä kehossaan ja rakentavat ruoka-aineet ovat parhaita niille, jotka elävät puutostilassa.  Perinteiseen kiinalaiseen sekä itä-intialaiseen Ayurvediseen järjestelmään tutustutaan kurssilla tarkkailtaessa ruoan parantavia ominaisuuksia.

CNM:n ravintoterapeutin diplomikurssi kuroo yhteen luonnonlääketieteen alkuperäiset periaatteet sekä nykyaikaiset länsimaiset virallisiin tutkimuksiin perustuvat ravitsemussuositukset!

Naturopaattinen ravitsemus keskittyy seuraaviin:

  • Ravinto lääkkeenä
  • Detoksifikaatio ja siihen liityvät kehon mekanismit
  • Superfoodien hyödyntäminen osana ruokavaliota
  • Ravintolisät osana hoitoa, biokemia, laboratoriotestaus
  • Optimaalinen ruokavalio yksilön näkökulmasta sekä eri hoitomuotojen yhdistely
Seuraavaksi: Naturopaattisen ravitemuksen diplomikurssi