CNM:ssä opiskelevat ja sieltä valmistuneet ammatinharjoittajat tulevat kaikenlaisista taustoista. Heitä yhdistää intohimo auttaa itseään ja muita voimaan paremmin ja elämään terveemmin, sekä heidän sitoutumisensa palkitsevaan ja joustavaan uraan.

Kurssilla oppimani on muuttanut oman elämäni täysin!

paivi-jalasvirtaPäivi Jalasvirta, CNM:sta valmistunut ravintoterapeutti

Monen stressaavan vuoden ja siitä seuranneen kroonisen väsymyksen seurauksena lähdin tavoittelemaan terveempää elämää. Mitä enemmän tein muutoksia omaan ruokavaliooni ja muihin elämäntapoihini, sitä enemmän ymmärsin miten valtava vaikutus näillä seikoilla on hyvinvointimme kannalta.

Oman kokemukseni kautta halusin auttaa myös muita. Niinpä jätin taakseni sisustusalan ja lähdin opiskelemaan ravintoterapeutiksi.

Lue lisää

Valitsin CNM:n sen hyvän maineen ja korkeiden akateemisten standardien vuoksi. Kurssin lähestymistapa hyvinvointiin on hyvin kokonaisvaltainen ja käytännönläheinen. CNM:n ravintoterapeutin koulutus painottaa käytännönharjoittelua kurssin aikana, mikä on aivan ehdoton vastavalmistuneille terapeuteille.

Kursilla oppimani on myös muuttanut oman elämäni täysin. Tunnen itseni nuoremmaksi kuin 10 vuotta sitten. Ravintoterapialla ja muilla luontaishoidoilla voidaan saada aivan uskomattomia tuloksia!

Matkustin Helsingin ja Lontoon väliä kolme vuotta voidakseni ottaa osaa koulutukseen. Valmistuttuani perustin oman vastaanoton Helsinkiin. Asiakkaat usein kiittelevät  yleisesti kohonnutta terveydentilaansa. Tämä tuntuu terapeuttina aina hyvältä.

CNM:n Helsingin toimipiste antaa suomalaisille mahdollisuuden opiskella ravintoterapiaa tarjoten perusteellista ja käytännönläheistä koulutusta, joka on merkittävä etu kursseja valittaessa.

Suomalaista terveydenhuoltoa arvostetaan ja ihan syystäkin, mutta on mahtavaa huomata, että luonnolliset hoitomuodot kuten ravintoterapia kiinnostavat yhä useampia. Moni on saanut kokea luonnon parantavan kyvyn itse ja uskonkin, että tämä ala tulee kasvamaan vielä suuresti lähi vuosina.

En malta odottaa kurssilta saadun tiedon soveltamista käytäntöön!

Madeleine Shaw – CNM ravintoterapiaopiskelija, Get the Glow-kirjan kirjoittaja

Nuorena minulla oli hyvinkin epäterveellinen suhde ravintoon. Ihoni ja hiukseni olivat huonokuntoiset ja kärsin jatkuvasta energian puutteesta. Uskon, että tämä johtui noudattamastani ruokavaliosta, johon sisältyi mm. riisikakkuja ja light-cokista.

Monien muiden tavoin, uskoin terveelliseen ruokavalioon kuuluvan vähärasvaiset tuotteet.

Lue lisää

Austraaliaan muuttaessani kärsin suolisto-ongelmista – vastsani oli jatkuvasti turvonnut. Aloitin työt sydneylaisessä luomukahvilassa, jossa tapasin aivan mahtavia asiakkaita. Nämä ihmiset opettivat minulle paljon ravinnosta, kuten esimerkiksi mitä raaka-aineita minun tulisi hyödyntää ja kuinka ne tulisi valmistaa.

Tietoni ravinnosta ja sen merkityksestä terveydelleni kasvoi, ja huomasin voivani paljon paremmin. Ymmärsin ravinnon parantavan voiman ja suhteeni ruokaan muuttui täysin. Muutin takaisin Lontooseen ja perustin hyvinvointi-blogin. Sen jälkeen olen kirjoittanut kaksi kirjaa ravinnosta. Valitsin kouluksi CNM:n syystä, että halusin hankkia tarvittavan tiedon ja osaamisen, jotta voin työskennellä asiakkaiden kanssa. Mikä kuitenkin tärkeintä, on se, että voin suorittaa opintoni kiireisen aikatauluni ohella. Opiskelu CNM:ssa on suunnattoman palkitsevaa. En jaksa odottaa, että voin hyödyntää oppimaani asiakkaiden kanssa!

Omien terveysongelmien kautta ravintoalan ammatilaiseksi!

Sonia Wahlroos – CNM:sta valmistunut ravintoterapeutti

Sonia on tehnyt hyvinvoinnin parissa töitä jo kauan, sillä hänen vanhempansa omistavat kuntosaliketjun. Liikunta sekä terveelliset elämäntavat ovat olleet lähes aina osa hänen elämäänsä.

Sonia teki mallin töitä 15 vuotta, mutta tämä sai aikaan sen, että hänestä tuli niin sanotusti ”yliterveellinen”. Tämä jättikin häneen jäljet. Muutto Englantiin toi lisää paineita ja Sonian terveys kärsi samalla. Hänellä todettiin vakavia ongelmia hormoonitoiminnassa.

Lue lisää

Nämä kokemukset herättivät Soniassa kiinnostusta edistää omaa hyvinvointiaan ja hän opiskeli holistiseksi hyvinvointivalmentajaksi. Kurssi ei kuitenkaan tarjonnut Sonialle tarpeeksi syvällistä tietoa ravinnosta, mutta sai Sonian kiinnostumaan enemmän ruoan merkityksestä terveydelle ja myös ruoan parantavasta voimasta. Näin Sonia löysi CNM:n.

Sonia haluaakin nyt auttaa muita. Erikoistumisalueena on naisten terveyteen liityvät ongelmat; erilaiset hormonaaliset ongelmat, lapsettomuus, vaihdevuosiin liittyvät ongelmat sekä raskauden aikainen ja jälkeinen ruokavalio. Hänen erikoisosaamistaan on myös urheiluravitsemus.

CNM:ssä Sonia piti erityisesti siitä, että opintoihin on sisällytetty runsaasti käytännön harjoittelua, jolloin opintojen loputtua olet valmis kohtaamaan asiakkaat. Monista muista koulutuksista puuttuu tämä elementti, jolloin et välttämättä koe olevasi valmis erilaisiin haasteisiin asiakkaiden parissa. Sonia myöskin piti tärkeänä sitä, että CNM korostaa asiakkaiden yksilöllisyyttä; sama neuvo ei sovi kaikille vaan olemme kaikki erilaisia tarpeiltamme. CNM mahdollistaa myös opiskelun työn ohessa sekä uutta ammattia voi myös harjoitaa vanhan rinnalla.

CNM on muuttanut Sonian elämän ja tuonut avun niin hänelle itselle kuin asiakkaillekkin. Tiedonjanoisena Sonia on aina innokas oppimaan lisää ja ala vaatiikin loputonta itsensä kehittämistä. Konsultaatioiden lisäksi Sonia kouluttaa sekä valmistelee kurssimateriaaleja yrityksille ravitsemuksen liittyen.

Konsultaatiossa on hyvä muistaa, että ei tee hoitosuunnitelmasta liian kurormittavaa, sillä suuret muutokset ovat usein epärealistisia. Sonia pyrkii kannustamaan ja laatimaan suunnitelman, jota asiakkaan on mahdollista noudattaa.

Sonia haluaakin rohkaista niitä jotka tuntevat itsensä huonovointiseksi hakemaan apua ja muistuttaa, että jatkuva väsymys ei ole normaali olotila. Meidän ei tarvitse tuntea näitä olotiloja, vaan tasapainoinen ja energinen elämä on mahdollista meille kaikille!