Print Recipe
Makrilli, fenkoli ja veriappelsiinisalaatti
Servings
2 hengelle
Ingredients
  • ½ kuorittu kurkku, leikattu 1cm pätkiin
  • ½ sellerin varsi, leikattu pieniksi paloiksi
  • ½ fenkoli raastettuna
  • 1 veriappelsiini (myös normaali käy)
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 tuoretta makrillifilettä
  • 1 tl kookosöljyä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 kourallista rucola-salaattia
Servings
2 hengelle
Ingredients
  • ½ kuorittu kurkku, leikattu 1cm pätkiin
  • ½ sellerin varsi, leikattu pieniksi paloiksi
  • ½ fenkoli raastettuna
  • 1 veriappelsiini (myös normaali käy)
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 tuoretta makrillifilettä
  • 1 tl kookosöljyä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 kourallista rucola-salaattia
Instructions
  1. Leikkaa kurkku ja selleri.
  2. Kuori appelsiini. Kuori myös valkoinen ohut kuori lihan ympäriltä. Aseta kulhoon odottamaan. Purista parista siivusta mehua n. 1 rkl verran. Sekoita appelsiinin mehu omenasiideriviinietikan ja oliiviöljyn kanssa. Kaada osa seoksesta kurkun ja sellerin päälle. Anna marinoitua muutaman minuutin ajan.
  3. Mausta makrillifileet suolalla ja pippurilla ja paista pannulla kookosöljyssä. Paista kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Voit valmistaa kalan myös uunissa.
  4. Jaa kurkut ja sellerit kahdelle lautaselle. Asettele päälle rucola-salaatti ja veriappelsiinin palat. Aseta päälle makrillifileet. Kaada loput kastikkeesta ja tarjoile raastetun fenkolin kera. Lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.
Share this Recipe