Print Recipe
Minttuiset herneet ja parsa ja härkäpapusalaatti kvinoalla
Servings
Kahdelle
Ingredients
Salaatti
  • 85 g kvinoaa
  • 65 g herneitä
  • 80 g härkäpapuja
  • 1 nippu parsaa, leikattuna 2 cm pätkiin
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 sirtruunan puristettu mehu
  • 8-10 mintun lehtiä, hienoksi silputtuna
  • 50 g fetaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • Kourallinen rucola-salaattia (vaihtoehto)
Jugurttikastike
  • 150 g täysirasvaista luonnonjugurttia
  • Kourallinen silputtua minttua
  • 1 tl raakahunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
Servings
Kahdelle
Ingredients
Salaatti
  • 85 g kvinoaa
  • 65 g herneitä
  • 80 g härkäpapuja
  • 1 nippu parsaa, leikattuna 2 cm pätkiin
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 sirtruunan puristettu mehu
  • 8-10 mintun lehtiä, hienoksi silputtuna
  • 50 g fetaa
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • Kourallinen rucola-salaattia (vaihtoehto)
Jugurttikastike
  • 150 g täysirasvaista luonnonjugurttia
  • Kourallinen silputtua minttua
  • 1 tl raakahunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
Instructions
  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää herneet. Anna kiehua noin 2-3 minuuttia. Nosta pois liedeltä ja kaada kuuma vesi pois. Anna herneiden jäähtyä.
  2. Sulata voi pannulla ja lisää öljy. Kun voi on sulanut, lisää parsa ja hauduta parsaa kunnes se pehmenee lievästi.
  3. Lisää herneet ja jatka hauduttamista toiset kaksi minuuttia. Lisää merisuola ja nosta pois hellalta.
  4. Aseta keitetty kvinoa astiaan ja lisää oliiviöljy ja sitruunan mehu.
  5. Lisää silputut mintun lehdet ja feta ja sekoita varovasti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Aseta kvinoa suuren tarjoiluastian keskelle ja aseta rucola-salaatti reunoille.
  7. Laita kasvikset kvinoan päälle ja koristele mintun lehdillä.
  8. Valmista jugurttikastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet.
  9. Ripottele kastike salaatin päälle ja tarjoile.
Share this Recipe